träningstokig

let your outside reflect the beauty inside

Saknar

Kategori: Allmänt

Vissa dagar är värre än andra...

Saknar att ha min man hemma om kvällarna. Saknar att avsluta alla mina dagar med honom. Saknar att själv kunna ge mig iväg på träning/nöje kvällstid. Saknar att ha rutin.

Men jag saknar inte livet ihop med nån som vantrivdes på sitt jobb...

Bra/dåligt?!

Kategori: Allmänt

Dagens motion - tummen upp!!!(vagnpromenad 5,7km + styrka o kondis i källaren) Känns bra med tanke på att jag jobbat halvdag och varit ensam med tösen resten av dagen. Vill man så kan man:)
Dagens mat - tummen ner!!!
(proteinshake, kaffe, kaffe, 2 potatis + 2 biffar, kaffe, kaffe, 2 kex, liten bit brie, halv paprika)

Har en sån där dag när jag är sugen på nåt hela tiden. Jag tror jag vet varför - frukostslarv! Har säkert öppnat skafferi o kylskåp 10 ggr i eftermiddag... men vet inte vad jag vill ha. Magen kurrar och jag måste äta nåt snart... Men vad? Är inte ens sugen på nån skräpmat, vilket brukar lockar dagar som denna.



Är det nu det vänder?

Kategori: Allmänt

Har haft ett par, eller väldigt många bra dagar det här året. Kanske kommer det här bli en mindre bra dag?!

Den började iallafall olyckligt...

Vintersol

Kategori: Allmänt

Vilket väder dagen bjudit på. Klarblå himmel, strålande sol och ett par minus. Fick bli en PW med vagnen efter jobbet - 5,5 km. Kroppen höll sig varm men kylan bet i kinderna.

Är lite sugen på mitt killerpass ikväll, men är rädd att det kommer bli tufft att jobba imon då... Så skjuter på det en dag och kör det efter morgondagens PW.

Nä, ska mysa lite med tösen nu innan det är full fart igen :)

Tidig nattning, ja tack!!!

Kategori: Allmänt

Mannen är krasslig - magbesvär. Fick magknip igår efter frukost... Och är fortfarande lite illa därhän. Och nu börjar jag känna mig lite bubblig och orolig i magen med :/ Hoppas verkligen inte jag ryker på nån skit.

Ska unna mig att krypa ner under en filt här i soffan och invänta Mr.Blund. Imorgon ringer klockan tidigt för jobb... Det skulle vara underbart att vakna pigg och frisk:)

Nattinatti!

Tröttsöndag

Kategori: Allmänt

Det blev ingen träning igår, dock 1 mils vagnpromenad... får väl duga!?
Ska försöka släpa mig iväg till jobbgymmet ikväll, men först är det kalas hos morbror som fyller år.

Lovade ju slänga upp receptet, så här kommer det...
10 ägg
1 dl grädde
2 dl riven ost
salt o peppar
(rör ihop allt och tillsätt valfria smaksättare, grädda i ugnen ca 20 min på 175 grader)

I de första jag gjorde slängde jag i lite kassler och fetaost.
I de sista rörde jag ner lite kruskakli, urgröpta tomater, mozzarella och basilika.

Tipset på dessa små enkla delikata hungersdämpare kommer från Sara.



Klockan tickar på, dags att packa in mig och tösen i bilen så vi hinner förbi stan och köpa nån liten present innan kalaset.

Har ni haft en bra helg?

Familjelördag

Kategori: Allmänt

Muffinsen (säger man så?) blev klart godkända. Det kommer recept innan helgen är slut.

Igårkväll packade jag med mig familjen till Vrigstad för att kika på inomhusfotboll. Det blev en trevlig kväll med fint sällskap trots att fotbollen var lite av en besvikelse. Vet att mina tjejer är så grymt mycket bättre och kan spela mycket roligare boll än vad som framkom igår.

Då det blev sent igår steg vi inte upp förrens 9.45 idag:) Då stack mannen iväg och köpte färska frallor, juice och lite annat gott till vår första riktiga familjefrukost. Är så mysigt att äntligen ha tösen vid bordet med oss:) Givetvis lyssnade vi på och löste melodikrysset också!

Klockan är snart tolv och jag ska slänga på mig kläder och ansikte för vagnpromenad ner till stan.

Det här kommer bli en kanondag!!!

Fredag

Kategori: Allmänt

Det blev ingen träning igår. Jag skulle kunna avfärda det med "jag hann inte"... men något sådant finns inte - det vet alla! Nä, jag hade hunnit, men jag valde bort det för storhandling i lugn o ro och kvällsmys med min lilla familj.

Ska ta igen det nu med mitt killerpass :/ Är inte supersugen då jag sovit rätt kass och var helt död när klockan ringde 5.45 i morse. Först lite kaffe och lite nyttiga matmuffins. Bjuder på recepten senare... om de blev goda;)

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3205348/images/2012/pic_186439296.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3205348/images/2012/pic_186439296.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3205348/images/2012/pic_186439296.jpg%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3205348/images/2012/pic_186439296.jpg" class="image">

Godmorgon torsdag!

Kategori: Allmänt

Jag ändrade gårdagens pass i sista sekund. Istället för 10x30 sek körde jag 7x40 sek. Hade velat köra 10 st men kände blodsmak i munnen efter 5, så valde att stoppa efter 7.

Ikväll är det zumbapremiär på jobbet (bra initiativ!), tyvärr inget för mig då mannen fortfarande jobbar då. Det känns annars som ett skönt alternativ till min övriga träning.
Hinner jag iväg senare tänkte jag köra samma pass som igår, 7x40sek.

Det bästa med att vara sjukt otränad är att träningstiden är relativt låg, eftersom man sliter sönder sig fortare + att man ser resultat jäkligt fort. Tror t.ex jag klarar 10x40 sek redan i slutet av nästa vecka om jag kör ett par intervaller innan dess:)

Nä, nu ska jag avnjuta min frukost i lugn i ro innan tösen vaknar och vi ska göra oss redo för babyrytmik!

God torsdag allesammans...

Middag

Kategori: Allmänt

Stekte ihop nötfärs och kryddkorv med hög kötthalt... i med krossade tomater, kryddor, fond och en liten skvätt grädde. Serverade med broccoli och ugnsgratinerade tomater med basilika och ost (tack för tipset Sara!).
Blev riktigt gott - även enligt mannen som annars föredrar sin egen mat.

Proteinrikt bröd

Kategori: Allmänt

Snabbt, enkelt och nyttigt.

Ta fram:
4 ägg
1 dl crème fraîche
3 msk rapsolja
1 msk bakpulver
4 msk linfrön
2 dl kruskakli
1 dl solroskärnor
1/2 dl sesamfrön

Sätt på ugnen (180 grader). Lägg bakplåtspapper i en brödform.

Vispa upp äggen lätt för hand, blanda i olja och crème fraîche. Rör ner övriga ingredienser. Häll i den lösa blandningen i formen i grädda 50-60 min.
Viola - klart!

Jag gillar det, men inte mannen (så klart!)
Ska experimentera lite nästa gång och slänga i örter, rivna morötter och russin - inte allt i samma utan givetvis i olika blandningar.

https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3205348/images/2012/pic_186144457.jpg" class="image">

Träning mot träningsvärk

Kategori: Allmänt

Har märkt att det inte bara är kommentarerna som strular - jag kan inte heller komma åt nån statistik över hur många besökare jag har. Det vore därför trevligt om ALLA läsare lämnade en liten rad med vad ni helst vill att bloggen ska ta upp - träning, recept, mina personliga tankar/erfarheter, tips och tricks, utmaningar m.m. (går att kommentera detta inlägg eftersom jag använder datorn - ni får givetvis vara anonyma om så önskas).


Kände mig som sagt aningen mör igår efter styrkan. Blev därför lite besviken när jag vaknade idag utan minsta lilla känning. MEN, nu börjar smärtan komma smygandes (like it!)... och jag känner att det inte kommer bli en nådig dag.

För att mjuka upp musklerna ordentligt har jag planerat in ett intervallpass på crosstrainer. Upplägget är 10 min uppvärmning, följt av 10x30sek maxtempo - med 20 sek vila i lugnt tempo Då jag inte kört det innan har jag ingen aning om hur det kommer kännas. Kräks jag tidigare så avslutar jag och är jag inte helt utpumpad så kör jag lite extra.
Passet avslutas med den klassiska plankan - följt av låååång dusch och massor av stretching! 

Nu står det skrivet och det finns ingen återvändo...
nu återstår bara att invänta stegrande träningsvärk och mannens hemkomst/min avgång.

Tip top tip top tip tippeli topp... - som musse & co sjunger på disney channel :)
Mår ni tippeli top???

Åhhh!

Kategori: Allmänt

Asså, varför går det inte kommentera när jag väljer kommenterbar? Halva grejen med att blogga är ju respons och dialog. F**k!

Det blev inget killerpass efter jobbet. Solen var ju framme och tvingade mig ta fram dammsugaren istället. Körde därför passet nu ikväll, medans min mor kom hit och höll ett öga på tösen.

Körde två cirklar, som var de tuffaste jag gjort sedan graviditeten förstörde min kropp. Ska köra samma pass en gång i veckan och lägga på en eller två rundor så småningom.

Passet:
25 swing (8kg kb)
15 rodd/arm (8kg)
10 dips
X3
45 sek planka
15 squat (8kg)
10 utfall/ben
X3

Var skapligt mör efteråt - hoppas på god respons imon i form av träningsvärk:)

Chopchop

Kategori: Allmänt

Dagen har rusat iväg.
Började med 4h jobb, följt av kaffedejt med goa Em & dotter, vagnpromenad med stopp för pant, handling och lite fönstershopping... och så kvällsmys med tösen.
Dagen har verkligen rusat ifrån mig och jag har helt glömt träning. Då det är jobb imon med får det bli ett killerpass här hemma efter lunch, innan mannen börjar jobba.

Oh, nu är det ju handboll- hade jag glömt. Niiice!!
Heja Sverige!!

Gäsp!!!

Kategori: Allmänt

Somnade efter tre i natt tack vare mannens gäster - underbara killar, men också pratglada efter ett par öl:/ Tur jag lovat mig själv en vilodag.
Drog iväg till Jönkan och Ikea efter lunch - jag, sambo, dotter och mamma. Skulle absolut köpa bord till tösens stol och fjärrkontrollhållare... men fick också med oss två lampor, två mattor, tallrikar, kastrull, lakan, gästhanddukar och blöjhink.

Imon väntar återgång till jobbet för min del. Ska köra 25% till att börja med, sen öka successivt. Så nu blir det strax sängen här. Klockan ringer 5.30. Först ett glas iskall coca- cola :)

No comments!

Kategori: Allmänt

Har förstått att det återigen inte går att kommentera - antagligen för att jag  bloggar från mobilen (OBS! nu från datorn - så prova att lämna spår, tack). Sjuukt trist är det iaf eftersom den lilla respons man får betyder en hel del.

Kan meddela att min otränade kropp är i stort behov av en vilodag. Var ute på vagnprommis 6 km idag, varav hälften med en 20L jordsäck som extra last. Blev också endel styrka här hemma då jag fort konstaterade "bomull i benen" och "värk i bröst/armar". FAAAN! Mitt psyke säger att jag ska orka mer - jag vill mer!
Nåja, mamma och jag pratade om att pysa iväg till Ikea imon, vilket ger mig ett ypperligt tillfälle för vilodag. Ska inte ens ta en vagnpromenad imon... för att sen kunna ge 100% heela nästa vecka.

Planera, ladda, tagga.... Så kör vi!!



Tröttis

Kategori: Allmänt

Kvällen är här. Tösen sover i famnen på mig, mannen lagar mat och jag säckar snart ihop - är sjukt trött nu. Hann iaf med allt jag ville idag. 6 km promenad, 15 min ct-intervall, 2 km lugn löpning + 2*200m intervall... samt damma av övervåningen.
(Hade velat baka ett bröd också, men får ta det imon då tösen haft magknip och behövt massa gos.)

I vanliga fall är jag lite vemodig när mannen ska iväg på jobb när alla andra har fredagsmys, men ikväll känns det helt ok. Kommer nog sussa in tidigt. Fundera dock på att busa till det med nåt gott i magen ikväll. Glass eller godis? Det behöver jag om jag ska orka röra mina grötiga ben inom:) Måste bara övertala mannen att ta sig till affären.

Trevlig afton!!

Fredag

Kategori: Allmänt

Uppe med tuppen idag:) like it! Har börjat lägga tösen tidigare vilket gör att vi också stiger upp lite tidigare. Mig gör det ingenting - känner mig mer produktiv när jag får kicka igång dagen tidigt. Bådar även gott inför nästa vecka då klockan ställs på 5.30 och det väntar jobb. Undrar dock om min morgontrötta man ser det på samma sätt :/

Dagen är planerad till fullo - det bli promenad, vändejt, promenad, hälsa på arbetskamrater, intervallträning (crosstrainer), promenad och hemmasysslor. Trycker också in en liten kvällslöpning om det inte är glasgata ute (liten chans).

Först blir det en ordentlig frulle och tösens första grötportion - spännande!!

Dagens

Kategori: Allmänt

Blev en kort vagnpromenad (4km) eftersom fina Frida hörde av sig och styrde upp en lunchdejt på stan:) Inte mig emot då det var riktigt grått och trist väder ute.

Det fick därför bli en repris av gårdagens kvällspass på jobbgymmet... Fast idag med aningen mindre energi:/

Fick med mig ett par nya löptights hem från stan idag som jag hoppas få inviga imon.

Iphonetest

Kategori: Allmänt

Måste testa att skriva från nya telefonen:) Har kommit igång lite smått men kan erkänna att jag inte känner mig allt för teknisk. Kommer nog dröja innan jag kommit igång ordentligt.

Iaf - nu blir det proteinshake och vagnpromenad!

Bra dag!

Kategori: Allmänt

Kaffe hos nyfunnen vän, promenad (3 km), bvc, promenad (3 km), kaffe hos vännen, gymmet (styrka)... och nu lite kvällshäng - dagen har gått galet fort.

Hämtade också ut ny tele idag - iphone 4 s -men vetefasen om jag orkar pillra med den ikväll. Får nog bli lite soffhäng med mannen franför tvn innan han ska iväg på nattjobb. Först natta lilla tösen - underbara lilla tösen :)

check,check, check...

Kategori: Allmänt

Fick nog mer energi av löpningen än jag gjorde av med. Så nu har jag även tagit en 8km lång vagnpromenad, planerat in jobb och träning fram till mars samt begärt föräldrarpenning för samma tid.
Huset städade vi igår och tvätthögen är minimal... så det får nog bli en liten goe vilostund med lillan som just slocknade bredvid mig i soffan.

Bra dag idag, riktigt bra dag!

Förmiddagslöpning

Kategori: Allmänt

Tekniken finns inte där riktigt och konditonen finns definitivt inte där. Jag pallrar mig ändå ut och det är det viktigaste:) 
Blev 1000m (6.09) +1000m (5.57) +200m (0.57) +200m (0.57).
Hade kunnat pressa mig själv lite hårdare, men vill gärna ha den där positiva känslan när jag är färdig. Annars blir det svårt att hålla motivationen uppe så här i början.

Har också bestämt mig för vilket milslopp det blir i år - midnattsloppet i Göteborg 25/8. Har inte bokat ännu då jag måste kolla upp hotell i närheten av start/mål. Tanken är att jag och Sara (svägerska) packar med oss familjerna och tar oss en minisemester. Mitt mål kommer förmodlig vara att komma i mål runt 60 min.

Dags att pussla ihop ett löpschema för januari - februari.

God tisdag :)

Hej träningsvärk!

Kategori: Allmänt

Det blev jobbgymmet igår. Fick ett knippe energi efter min 5e kopp kaffe och hoppade i träningskläderna. Tog i bra och orkade mer än väntat - så jääävla gott! Kan dock erkänna att jag glömt massor vad gäller styrketräning. Jag kommer helt enkelt inte på övningar - minns inte riktigt hur jag tränade innan. Så dagens datortid ägnas därför åt att kolla upp lite effektiva övningar och planera nästa gymtillfälle som blir antingen imon eller på ons.

I'm back :)

Har du nån kanonövning att ge mig?

Sömnbrist de luxe

Kategori: Allmänt

Dopet har smärtfritt passerat och nu kan vi äntligen återgå till en vardag utan måsten. Ska bara försöka hitta ur min sömnsvacka och finna lite energi. Ni tror säkert att det är lilla tösen som håller mig vaken om nätterna. Nepp, icke sa Nicke! Hon sover ganska bra... och mannen sover gott... men jag ligger klarvaken och snurrar. Riktigt tröttsamt... inte bara för att man blir trött, utan också för att det är förbannat frustrerande. Idag är jag helt slut. Vill supergärna ge mig ut på en ordentligt löptur eller sticka iväg och köra kondis+styrka på jobbgymmet. Fråga är om det är en så bra idé att fresta kropp & själ i detta tillståndet.

Har iallafall hunnit med en härlig vagnpromenad på strax över timmen i en kall, men härligt och vindstilla stad. Får jag min planerade sömn efter lunch kanske jag vågar pallra mig iväg till gymmet senare. Den som lever får se...

Tur man är kvinna ;)

Kategori: Allmänt

Undrar om en man hade klarat av att äta lunch, blogga, kolla mail & ansiktsbok, ringa samtal och strukturera upp morgondagen samtidigt... inte så stor chans va?

På lördag vankas det dop för dottra mi, vilket hållt/håller mig fullt sysselsatt hela veckan lång. Kalaset efteråt ska nämligen hållas här hemma, vilket gjort att all ledig tid (dvs. när tösen sussar) går åt till att plocka, fixa, städa, duka, handla, planera, bära bord m.m. Det är full fart - precis som jag gillar det. Och eftersom vi ska hålla till i källaren har vi också haft en anledning att röja undan allt som bara stått sedan inflyttningen, vilket känns riktigt skönt. (Så nu blir man sugen på att dra igång "projekt måla källarlabyrint"... men jaja, en sak i taget.)

Trots detta har jag hunnit med lite fysisk aktivitet i veckan so far. I måndags fotboll, i tisdags promenad och löpning och idag promenad... och ikväll blir det förhoppningsvis styrka ök som planerat. Sen blire nog lugnt fram till söndag om jag ska ha nån chans att få klart allt som återstår.
Får va glad att jag ammar, vilket säkerligen bidragit till att jag redan tappat ca 3 kg och ett par centimeter i omkrets sedan kosten ändrades 1 januari!

Dagens lunch - baconlindad lax, broccoli, råris och massor av vatten.


Har föressten fått nys om att det inte går att lämna kommentarer, vilket jag tycker är märkligt. Jag skulle därför uppskatta om ni lämnade en rad eller två. Ni kan väl ge mig ert bästa snabblunchtips:)

Nähä, kanske borde blåsa upp lite ballonger innan tösen vaknar.
Ha de!

Äntligen

Kategori: Allmänt

Det är inte ofta jag bestämmer vad tvn ska visa men ikväll var det min tur! Mitt favvo program är tillbaka - Biggest Looser Sverige. Blir så sjukt imponerad och inspirerad. Själv har jag haft en passiv dag pga trötthet, träningsvärk och svullet knä. Imon får det därför bli en extra rask promenad med vagnen och ett lago styrkepass för överkropp. Nattinatti!

Back on track!

Kategori: Allmänt

Japp, nu kör vi igång bloggen och bloggandet igen.


Året är nytt och för mig kommer 2012 vara året då jag:
- återinför träning i vardagen
- springer mitt första 1-milslopp
- återupptar studier
- ska klara göra minst 25 armhävningar
- blir bättre på att njuta av här och nu
hittar en god balans av att vara mamma, sambo, och min egen...

Det kommer bli ett fucking awesome 2012 folks!!!