träningstokig

let your outside reflect the beauty inside

Passiv morgon

Kategori: Allmänt

Hade varit skönt med ännu en morgonjogg. Solen är framme och den friska luften lockar. Men mannen fick sovmorgon när jag och tösen klev upp för 3h sen, vilket han antagligen behövde eftersom han fortf inte kommit upp. Imon är det min tur att sova ut, så då blir det också en lugn morgon.

Gårdagens benpass vi (jag & svägerskan) körde igår börjar göra sig till känna. Idag är ök planerat! Känns dock ovisst om det hinns med då bilen först ska bogseras till stan och jag ska bli fin i håret innan vi ska ut till stugan för brasa och bastu:)

Nu kom mannen - så nu kickar vi igång dagen!!!

Bra start - bra dag

Kategori: Allmänt

Mannen sitter med sin bror o ölar i bastun. Tösen sussar i vagnen. Svägerskan springer runt med söta sonen och leker... Och jag ligger på soffan och steker:)

Dagen har varit bättre än bäst. Morgonjogg, förmiddagspromenad och eftermiddagsgym.

För att avsluta med flaggan i topp så kickar vi snart igång grillen.
Perfekt lördag - yes it is:)

Sagt & gjort

Kategori: Allmänt

Jorå, jag gav mig ut vid 7 i morse.

Kroppen kändes stark men flåset var sämre och psyket sämst. Blev iaf 3,7km och en bra start på ledigheten:)

Imon ska jag försöka få med mig sambon och köra lite längre och jämnare.

Bikt!

Kategori: Allmänt

Hmm, ledsen att behöva krypa till korset... Men.. Hmm... Ja, det blev ingen löptur (trots att det lockade lite!)
Anledning? Jo, bilen haverera 2 mil innan vår målgång. Lukta suspekt, rök bakom och betedde sig knas. Blev till att köra till kanten och stanna. Som tur var kunde svärfar ansluta med sin trogna sunk-volvo (& en burk mat till behövande barnbarn) och bogsera oss i mål:/

Tog slut psykiskt! Först och främst då man funderar på hur ens dagar på landet ska te sig utan bil, om man kommer kunna ta sig hem... samtidigt som man föreställer sig kontot tömmas.

Kör på morgonlöp imon, följt av besök hos släkt och vänner, innan en eftermiddag på gymmet.

God Lördag!

Kategori: Allmänt

Känns som om klockan är betydligt mkt mer än nio. Vi har ju hunnit med både mys, bus, frukost, babysim, ett stopp på McD och hunnit ett par mil norrut.

Tösen somnade strax utanför vmo. Jag och mannen inväntar melodikrysset med varsin goe latte:)

När vi kommer fram blir det pw eller löp!

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3205348/images/2012/pic_200249912.jpg" class="image">

På prov

Kategori: Allmänt

Veckan hittills har gått kanon. Kosten har verkligen varit perfekt! Hade gärna tränat lite mer, men eftersom jag haft skaplig träningsvärk har det varit svårt. Har huggit i magen varje gång jag skrattat... så mer än pw har inte gått.

Idag var jag bara lite öm, så efter en massa packande och hemmafix hann jag med ett snabbt cirkelpass; effektivt, pulshöjande och härligt:)

Imon väntar som vanligt tidigt babysim. Sen bär det av uppåt i landet för ett besök hos svärföräldrar m.fl. Träningskläder är nerpackade och två pass är hittills planerade! Då svärmor har en förmåga att bjuda på riktigt god mat kommer kosthållningen inte bli lika strikt som i veckan. Däremot ska jag hålla mig ifrån allt fika som brukar dukas fram när man är runt och hälsar på folk.

Wish me luck!!!

Hoppsansa

Kategori: Allmänt

Tiden idag har (som alltför ofta numera) flygit iväg.

Torsdagar har blivit vår mamma&dotter-dag med babyrytmik och lite extra lek och bus. Ingen städnig eller likande som tar tid... och inget bloggande! Idag var inget undantag. Vi började med extra långt morgonmys i sängen, rytmik, shopping till oss båda, ett stopp hos våra nyfunna favvovänner med bus och till sist bus här hemma. En toppendag - i rasande fart. 

Så idag blev det helt träningsfritt. Har fortf skaplig träningsvärk i magen, så känner inte nån skam för det. Imon blir det att svettas igen... antingen på gymmet eller i löparspåret, den som lever får se!:)

:/

Kategori: Allmänt

Mår inget vidare. Går runt med världens huvudvärk, fryser och är allmänt seg. Kanske är det för att jag varit extremt duktig (skryt) vad gäller kosten - och att min kropp nu vill ha lite socker eller andra kolhydrater!? Eller så är det vädret! Jag vill inte för en sekund tänka på att bli sjuk.

Var tidigare idag sugen på att jogga en kvällsrunda, men tror jag får nöja mig med mina 12 promenerade kilometer på fm... & en kvällsbastu på det:)

Yeey!

Kategori: Allmänt

Jodå, jag har lite träningsvärk idag. Magen. Gott!

Nu laddar jag med omelettfrukost innan det blir långpromenad med två andra härliga morsor.

Vad tränar ni idag?

Summering och planering

Kategori: Allmänt

Blev ett lättare pass här hemma igår... men inte så lätt att det inte kändes i musklerna idag. 100 swing (med 3 vilopauser), 50 armhävningar (med 4 vilopauser) varvat med lite knäböj. Alldeles lagom för att bli kvitt det dåliga samvetet...


Morgonen idag började om sagt med Mammabootcamp. Vad tyckte jag om det? Jo, det var riktigt trevligt... och bra... och det började bränna lite i vissa muskelgrupper. Men jag hade med all säkerhet uppskattat det 100 ggr mer om jag aldrig tränat på egen hand eller om jag varit relativt nyförlöst. Så som det känns nu så blir det nog inte så många gånger jag visar mig där, tyvärr. Fick dock bekräftat att den träning jag kör hemma är så bra som jag hoppats. Det var nämligen inte mycket som skilde sig. (Kanske inte så konstigt med tanke att jag länge följt och inspirerats av Olga Rönnberg som ligger bakom hela konceptet!)
Givetvis var VN på plats och lyckades lura med mig på några bilder. Får se om vi blir utvalda till att visas i tidningen för andra gången på kort tid... haha!

Är i valet och kvalet om jag ska ta mig av dagens pw nu eller ikväll. Kvällarna har ju en tendens att bli aningen sega när mannen jobbar, men å andra sidan lockar vädret nu! Velandet kvarstår...

Laxlunch

Kategori: Allmänt

Tösen får potatismos till lax som körts i ugn med tomat, lök, basilika och grädde.
Jag får coleslaw till baconlindad lax som körts med lök, morötter, fänkål och grädde.

Alla nöjda:)

Förväntan

Kategori: Allmänt

Ska snart iväg på 'mammabootcamp'.
Jag är aningen spänd, galet taggad och har riktigt höga förväntningar!

Träningskläderna är på och frukosten i magen:)

Helomvändning

Kategori: Allmänt

Känner mig inte alls lika energisk och pigg längre. Tog en pw på 5 km... och så var orken slut.

Tösen sover på mitt bröst och jag tror bestämt jag tar med mig henne till sängen för att blunda lite själv med.

Jobbfrulle

Kategori: Allmänt

Är på strålande måndagshumör... (vilket jag verkar ensam om på jobbet)! Det är riktigt grått och trist ute, men det ska då inte få förstöra min dag.

Nu blir det jobb 3h till, sen väntar mys/bus/lek, pw (minst 7km) och lätt helkroppsstyrka.

Trevlig måndag allesammans - se till att göra er en toppendag ni med!!!

Söndag!

Kategori: Allmänt

Idag har det städats, möblerats om och planerats lite för framtida renoveringar i huset. Hade gärna hunnit med lite till... men det får bli en annan dag!
Känns lite för lite med bara en ledig dag tillsammans med familjen, men det tar vi igen om en vecka då vi slår på stort och unnar oss fem hela dagar ihop:)

Träningen har varit okej, men inte mer än så. Skaplig Pw igår och en kort promenad+styrka (armar & rygg) idag.

Dagen avrundades med en skön bastu... och allt som återstår nu är att parker sig i soffan och ladda inför en tuff vecka! Imon kickar den nya 6-v utmaningen igång:)

Hemmaträning

Kategori: Allmänt

Jag får ofta höra att jag är så duktig som tränar hemma. Många verkar tro att det krävs ett dyrt hemmagym, vilket ju inte alls stämmer. Allt du behöver är lite kunskap, fantasi och ett stort intresse. Det går att göra hur många övningar som helst med den egna kroppen.
Allt jag äger är en matta, pilatesboll, kettlebell och min egen kropp. Det sistnämnda ska absolut inte underskattas!

Nästan all min hemmaträning sker i cirklar där varje cirkel brukar bestå av 3 övningar. Ex. 1.swing*, 2.squat, 3.utfall eller 1.armrodd, 2.dips, 3.armhävningar. Jag bestämmer hur många reps jag ska köra på varje övning och gör sedan övning 1-2-3-1-2-3-1-2-3 (med så lite vila som möjligt emellan!) Har jag en bra dag och känner mig stark så maxar jag (=kör så många reps jag orkar!) alla övningar på sista rundan eller kör på en fjärde omgång.
Har du inte gjort övningarna innan så är det givetvis svårt att veta hur många du fixar, så ge det ett par dagar att komma in i det. Känns det tufft att klara dina 10 repetitioner sista rundan så tryck in en liten vila efter 5 och slutför sedan. Slutför alltid!!! Pusta, stånka & stöna hur högt du vill för att klara de där sista... (du är ju hemma!) men gör dem. Ta en vila och gör sedan klart. Alltid!

Eftersom du använder din egen kroppsvikt i alla övningar så kan du lätt göra övningen lite tuffare bara genom att gå ner lite djupare i din squat, dip eller armhävning... eller genom att hålla dig kvar i den statiska positionen nån sekund extra innan du vänder.
Sist, men inte minst - utan det viktigaste: GLÖM INTE BÅLEN! Jag menar då inte att du ska lägga dig och köra plankan efter varje pass...fast det är ju givetvis bra om du gör det;). Nä, det jag menar är att inte glömma bort bålen i alla de övningar du gör. Den är alltid med. Navel ska sugas in ordentligt i alla övningar så du får en bra stabilitet i kroppen. Testa bara att göra en armhävning utan och med ordentligt stöd från bålen så förstår du vad jag menar! Är du ovan att träna styrka så lägg lite extra energi på att få till rätt känsla i bålen när du tränar. Du har igen det tusen gånger upp!
Frågor på det?

Ska försöka fota lite framöver och dela med mig av de övningar jag själv byter mellan. Blir det bra?




(*swing = övning med kettlebell som tränar både kondiotion, lår, rygg och core...!)

Inte som planerat

Kategori: Allmänt

Jag trodde att det skulle bli fint väder idag (tror yr.no spådde det i början på veckan?!) så jag hade planerat en ordentlig utedag.
Körde ju järnet på ök igår - vilket känns ordentligt i rygg/axlar... så tyckte en väldigt lång (minst 1,5mil) promenad kunde få igång benen lite.

Jaha; ösregn ute när jag stiger upp och sådär tråkgrått så man vill tända lite onödiga lampor inne.
Istället för att ge mig ut efter frukost satte jag mig därför istället igång med en fotobok till tösen.... vilken jag sedan höll på med fram till 17 (med små avbrott för lek, matande och blöjbyte).

Om jag fick dåligt samvete för att ha suttit inne? Nooooo! För efter 17 kom en vän förbi och plockade upp mig för planerad löptur. En sjukt skön löptur (mestadels!) som gick så mkt bättre och lättare än väntat; 5km! Det gick absolut inte fort, men vi tog oss fem km utan stopp... och det känns så jävla bra för psyket (precis som jag ville!).

Känner att jag är på väg in i en positiv träningsspiral. Can you feel it??? Imon väntar babysim vid 8... långpromenad runt lunch och gymmet på kvällen. Underbar lördag:) Synd att mannen jobbar bara:/

Nu blire sängen, nanninann!!!

Utmanad...

Kategori: Allmänt

Linda har utmanat mig till att svara på lite frågor...

– Each tagged person must answer the 11 questions given to them by their “tagger” and post it on their blog.
– Then, choose 11 new people to tag and link them in your post.
– Create 11 new questions for the people you tag to answer.
– Go to their page and tell them they’ve been tagged!
– Do not tag back to the person who has already tagged you


1. Vad är lycka för dig?
När jag lyckas leva i nuet och vågar vara impulsiv, när jag känner mig 100% trygg tillsammans med andra människor och när jag vet att en människa förstår mig till fullo...& allt det där klyshiga om att "alla ska få vara friska" & "när mitt barn ler mot mig"... :)
2. Hur skulle du beskriva ditt drömbröllop?
På en strand i Thailand/i en påkostad klänning i en fullsatt kyrka/i tingshuset? Ja, jag vet faktiskt inte! Har aldrig varit en sån som drömt om att gifta mig. Den enda drömmer jag har är att leva tillsammans med min nuvarande kärlek. Hur vi sen väljer att "säga ja" får han som vill gifta sig avgöra!
3. Om du hade fått byta namn till vilket du vill vad hade du hetat då?
Oj! Hur ofta funderade man inte på det som liten? Nu vetefasen. Minns inte ens vad jag önskade att jag hette. Hade däremot gärna haft ett roligare efternamn än mitt nuvarande son-namn.... eller mitt kommande son-namn... :)
4. Om du var ett djur vilket skulle du vara då och varför?
Är ju ingen djurmänniska direkt. Men det får väl bli nåt vilt... för jag klarar inte av att dresseras allt för mkt. En spänstig tiger kanske :/
5. Vad tycker du om abort?
Tycker det är okej om man inte har varken viljan eller resurser att ta hand om ett barn... MEN det ska absolut inte användas ist för preventiv medel!
6. Hur ser ditt drömboende ut?
Oj (igen!) Här skulle man ju kunna skriva en minsre novell, haha. När det kommer till inredning vill man ju förändra nåt precis hela tiden... så den passar jag på. Vad gäller placering av det får jag nog välja en plats på bästkusten!
7. Tror du på ett liv efter detta?
Ibland tror jag det... men framförallt så hoppas jag!
8. Om du skulle få leva i en annan tidsepok vilken skulle det vara och vf?
Då jag har väldigt svårt att vara lågmäld, tillbakadragen och spendera för mkt tid i hemmet så vetefasen om jag klarat av att leva mer än 50 år tillbaka i tiden. Tidigare än så hade jag garanterat uppfattats både för högljudd, idérik ochuppriktig för att vara kvinna och stenats eller nåt för mitt beteende :/
9. Vilken kändis hade du velat byta liv med för en dag och vf?
Öhh, ingen! Fyfan för att utsättas för dagens mediapådrag. Fast utan det hade jag gärna bytt med vilken stor fotbollsspelare som helst. Fatta att kunna leva på något man verkligen älskar att göra...
10. Vad skulle du vilja lägga mer tid på men kanske inte hinner?
(har funderat en stund)... Jag är så sjukt nöjd med det mesta nu. Eftersom jag är mammaledig och bara jobbar ett par timmar i veckan tycker ja mig ha lyxen att välja min tid. Det är bra som det är... :) 
11. Vad önskar du dig mest just nu?
En underbar morgondag!

De jag utmanar är (inte 11... men 5):
Sara
Linda
Pauline
Jossan
Sofi

Med frågorna:
1. Vad drömde du (som liten) om att bli när du blir stor?
2. När gjorde du senast "en god gärning" som fick dig att må lite extra bra... och vad var det?
3. Vad har du för skämslåt (som du skruvar upp på radion och dansar till när ingen ser!)?
4. Hur träffade du "mannen i ditt liv"?
5. Vilken är din bästa och sämsta egenskap?
6. Vilken maträtt skulle du välja om du tvingas leva på den resten av livet?
7. Nämn tre saker du är tacksam för och varför!?
8. När skrattade du högt senast och varför?
9. Vem skulle spela rollen som dig i "filmen om ditt liv!?
10. Vad stod det i ditt senast mottagna sms?
11. Vad svarade du;)?

Mitt största (minsta) fan!

Kategori: Allmänt

Min tös älskar när jag tränar. Så fort jag svingar med kb, kör benlyft eller hantelrodd så tjuter hon av glädje.
Det gör det lite lättare och roligare att göra de där tre extra som man kanske annars hade skippat :)



Amen åhhh

Kategori: Allmänt

Har haft fullt upp idag med babyrytmik, mammalunch och besök av två gamla vänner. En bra dag - men med på tok för mkt stillasittande för att kalla den exemplarisk.

Hade planerat (& sett fram emot!!!) ett tufft cardio/gympass nu framåt kvällen. Verkligen sett fram emot! Hade fixat så min mor skulle ta tösen en timme, bytt om och spänt fast lillan i bilstolen. Men vafan är bilnyckeln? Ringer mannen (som för övrigt alltid brukar cykla) och ja, givetvis hade han tagit bilen ikv. Faaaaaan!

Så nu blir det hemmaträning ist :/

Välmående

Kategori: Allmänt

Har varit ute på långpromenad - tösen sov och jag var social med min bästaste mammakompis:). Så nu mår vi gott och har samlat energi till att busa inomhus ett par timmar!
Sen blir det till att storhandla när mannen slutar, men hoppas hinna med ett stopp på gymmet också.


(Kom på att mama boot camp drar igång här i stan nästa vecka, så kan bli ett par justeringar i träningsschemat.)


Fredagsfeeling

Kategori: Allmänt

Varför?
Jo, jag är färdigjobbad för denna veckan och har massor av lediga dagar med tösen framför mig:)

Har trixat ihop ett träningsschema för nästa vecka. Vad tror ni om detta...

Effektiv träning

Kategori: Allmänt

Chop chop... pust - stånk - stön... Gaaaah!

Rygg, axlar, triceps och bröst på 15 min - längre tid än så tar det när man maxar.

Tösen älskade att busa runt på gymgolvet, så vi drar nog dit alla kvällar denna veckan:) Nu sussar hon gott på mitt bröst och jag ska passa på att blund en kortis jag med.

På rätt väg!

Kategori: Allmänt

Har avverkat min första långpromenad på evigheter - sååå skönt!

Fantastisk

Kategori: Allmänt

Helgen har varit fantastisk och jag mår fantastiskt!

Imon kickar jag igång med träningen igen och nästa vecka kör jag all-in på käket. Och ingen jävla fotboll eller nåt som kan förstöra för mig. Nu jävlar ska jag må gott:)

Substitut

Kategori: Allmänt

När endorfinkickar uteblir får man söka den där feelgood känslan på andra sätt. Igår blev det genom att bocka av en sak som stått på listan i ett halvår - nämligen en färd till det stora gula; jag menar givetvis Ullared och gekås.

Att man kan må så gott av att få slösa (eller ska man tänka spara?) lite pengar:)

Ni fina!

Kategori: Allmänt

Tack ni fina för att ni peppar mig (både kommentarer och sms) när jag inte är på topp. Det värmer... och det hjälper!

Jag blir bara så besviken på mig själv - trots att jag inte ens kan göra nåt åt det! Vissa saker måste man bara acceptera, och vänta ut... och det är väl det jag har lite svårt för. Vill ju gärna kontrollera allt! ;) Nån som känner igen sig?

Att bryta ihop och komma igen - det är bara att göra. Så nu kommer jag igen. Orkar inte med att känna hur optimismen mer och mer rinner ur mig :/ Nu måste den riktiga Sofie tillbaka. Chopchop!

Dagen har för övrigt varit bra (välbehövlig vändejt och promenad + att solen visat sig igen!) och jag har massor gott att se fram emot i helgen. Mannen är ledig och vi har 3 heldagar framför oss - vilket behövs efter en hemskt tråkig påsk. Shopping, bio & restaurangbesök är bara lite av det som står på schemat. Nu jävlar... nu vänder vi blad:) 

Uppgiven

Kategori: Allmänt

Bitter
Irriterad
Besviken
Arg

Ja, det finns många dåligt klingande ord jag kan använda för att beskriva mitt misslyckande.

Lägger ner min 6v-utmaning... eller jag har lagt ner den. Det gick helt enkelt inte. Inte nu. Jag skyller allt på mitt jäkla knä. Och trots att jag inte kunde göra nåt för att fortsätta den så känns det så jäkla dumt.

Men jag kommer köra igång med den på nytt när knät återigen fungerar som det ska - när jag kan gå snabba promenader och när jag kan löpträna... Ja alltså när jag kan ge 100% igen. Antingen så blir det nästa vecka eller den där efter. Så fort jag kan ge allt sker det. Då börjar jag om från början och det blir 6 tuffa veckor. Kommer antagligen planera 3 festmåltider under perioden, där jag tillåts sippa lite vin eller trycka lite dessert.
Det kommer bli så bra - bara jag blir bra!

Hoppas ni kör på ordentligt med er träning - ni anar inte vad man saknar det den dagen det inte längre går :/

Ikväll blir det iaf en sväng till gymmet och ännu ett tufft ök, så där får jag nog lite utlopp för min ilska!

Längtan

Kategori: Allmänt

Över en vecka den jag gjorde något riktigt pulshöjande. Måste bli pigg i kroppen så jag kan komma igång. Ett stillsamt liv mår jag inte bra av!

Ny metod

Kategori: Allmänt

Kikade på ett träningsprogram i helgen som innebar två styrkeövningar följt av 2 min cardio... osv under hela passet.
Tyckte det lät både effektivt och varierande - så det kör jag på denna veckan. Tror knät pallar att maxa på crosstrainern. Cykel, rodd och löp får vänta.

Kul att testa nåt nytt. Små förändringar är allt som behövs:)

Utflykt

Kategori: Allmänt

Idag bröt vi oss ut från huset. Inte för att tösen är helt frisk utan för att jag inte orkande sitta och stirra på samma väggar en dag till. (Bådar inte gott inför kommande vab-dagar de närmsta åren.) Det fick bli en tur till mina föräldrar.
När jag ändå hade nån som pysslade om lillan passade jag på att pysa iväg på fotboll:) Asså jag spelade inte utan var och kikade. Ingen mer fotboll för mig! Idag var det superettanpremiär:) Tyvärr så var det apkallt och ganska trist spel emellanåt.... Men underbart att få andas frisk luft, umgås med en kär vän och vara något annat än bara mamma för en stund.

Som förväntat har dagen gått superfort och nån träning har det inte blivit. Valde att lägga den timmen på mys och bus istället eftersom jag redan planerar in ett par timmar ifrån henne (+ ömma muskler från gårdagens styrka).

Imon - heldag på jobbet och ännu ett styrkepass för ök.
Nu - sooova!

Nu jävl...!

Kategori: Allmänt

Är snart klar med lunchlådor för i stort sett hela veckan. Har gjort kålpudding & kyckling med bulgur och gottig sås. Tösen ska få prova på min osaltade hemmagjorda köttfärssås och även lite anjovisfri jansons frestelse. Ni mammor som läser: Vad ger/gav ni era barn mellan 6 och 12 mån?

Mannen borde va på väg hem nu... så snart är jag fri att pysa till gymmet. Har längtat hela dagen:) Det blir ök för hela slanten - rygg, axlar, bröst och triceps. Har fortf svårt att träna biceps sen jag klantade till det och bröt handleden för över 2 år sen. Läkarn tror dock att smärtan kan försvinna helt inom ett par år, så tills dess hoppar jag smärtsamma lyft.



Lite söndagsinspo...
 

Vem vill se ut så till sommarn? Hand upp!
NU KÖÖÖÖR VI!!!

Söndagsstark

Kategori: Allmänt

Känner mig pigg, stark och drivande idag. Gott gott! Har varit ett par sega dagar, men nu ska kroppen kickas igång igen. Får ta mig till gymmet och ösa på tills knät tillåter en löprunda.

Lite av allt det du får ut av att röra dig:

Påskafton

Kategori: Allmänt

Tösen är inte pigg, så det blev ännu en innedag. Aningen segt... tills mannen kom hem. Då kunde jag ge mig ut och handla (& andas lite frisk luft). Sen fick jag till ett litet styrkepass här hemma:)

Slutet gott, allting gott!
Hoppas ni haft/har en bra afton.

(!!!!!)

Kategori: Allmänt

Jag håller på att bli galen. Har inte tränat på ett par dar nu. Känns som en evighet och som jag längtar. Vill svettas, ta i, flåsa och glädjas!

Idag hade jag planerat att gå förbi min mor, lämna in tösen och dra vidare till gymmet för ett ordentligt ök-pass. Men då 'minime' under natten insjuknat och dragit på sig en ordentlig förkylning så blev det istället en hemmadag.

Så här sitter jag, efter ännu en träningsfri dag och håller på att bli galen. Imon SKA jag till gymmet.

Nu - lets dance i min ensamhet. Var fan är mitt påskägg? Jag döööör!

Åt skogen

Kategori: Allmänt

Knät har inte återhämtat sig (så nej, ingen mer fotboll för mig!) Det var väntat... så känns inte så jobbigt. Tråkigt visst, men nu är det som det är.

Det sura är att jag inte kunnat träna sedan matchen. Ett par promenader har det blivit, men inget mer. Och eftersom jag är lite av en allt eller inget människa så gör bristen på träning att även kosten falerar till viss del. Ingen katastrof direkt, men lite småslarv.

Nog om det - här kommer receptet på knäcket:)
- Rör ihop:
2 ägg
1 msk olja (oliv eller raps)
1 1/2 dl sesamfrön
1 dl solroskärnor
1 dl pumpakärnor
1/2 dl vallmofrön
1/2 tsk salt
- Platta ut smeten på bakplåtspapper
- Strö över krossade linfrön
- Sätt in i 175 grader i 15 min och låt stå kvar på eftervärme tills det torkat (ca 15 min).
- Låt svalna på galler.

Supersmidigt, gott - och mättande. Även mannen hyllade det.. vilket är bra betyg!

Enjoy!

Skärtorsdagsfrukost

Kategori: Allmänt

Bakade knäcke till frulle. Helt ok och mycket nyttigare än bröd:) Åt mitt med rökt lax och ägg på.. & en stooor ljuvlig kopp zoegas!

Hojta till om ni vill ha receptet.

Blåprickig och stel!

Kategori: Allmänt

Ja, det är min kropp som rubriken hintar om. Gårdagens match både syns och känns. Ett par blåmärken på benen, ett svullet knä (bara lite dock - pjuuh!) och en träningsvärk som antagligen bara börjat kännas i benen. Är rädd att jag är ännu mer stel imon. Men att plågas lite efteråt hör ju till. Då har det gett nåt:)

Vinst med 6-4 blev det. Jag fick äran att agera mittback, vilket inte är nån drömposition... men såhär i början får det duga.

Ikväll blir det till att hoppa in i bastun och stretcha ut ordentligt. Är sugen på löpning med mannen imon:)

Frukoststund

Kategori: Allmänt

Dålig sömn hos tösen inatt = dålig sömn för mamman... = trött/dålig mamma. Men inte idag:) Jag slängde iväg ett sms till jobbet 5.45 och skrev att jag vägrade släpa mig ur sängen med så lite sömn. Somnade om 1,5h och kände mig betydligt mkt piggare. Kompenserar med en heldag på jobbet imon när jag egentligen skulle varit ledig. Missar min massage, men den smällen får jag ta. Man kan inte få allt!

Nu blire frukost med mannen:)

God kväll

Kategori: Allmänt

Mumsig kvällsmat :)

Måndag måndag måndag

Kategori: Allmänt

Trots veckoslutets "fusk" och kolhydratsfrossa kan jag konstatera att vågen står på samma som sist. Lättnad!Kroppen har dragit ihop sig lite över rygg och bröst men är för övrigt densamma också. Känner mig tightare i kroppen men inget som syns på mätningen.

Förra veckan som det var tänkt:
2 gymkondis, 4 pw, 3 styrka & 2 löp
Förra veckan som det blev:
2 fotbollsträn, 4 pw, 3 styrka.

Jag får va nöjd. Löp och kondition tränas på fotbollsplanen... så är inte orolig att jag försämras på den biten (trots brist på löpning och gymkondis).

Eftersom jag fuskade lägger jag till en vecka på utmaningen. Eller, jag kommer nog köra på tills jag är nere mellan 60-65 på vågen. Måste ner! Mitt knä mår bättre under träning när det blir mindre belastning. Eftersom tyngden i ett steg fyrdubblas (som jag minns det!) vid belastning förstår ni själva att 5 kg kan göra oerhörd skillnad i slitage.

För övrigt gick fotbollsträningen galant. Knäskyddet gjorde att jag vågade köra på lite tuffare och jag kände inget i knät under hela träningen. Däremot har det svullnat upp lite under natten, så det är lite stelt... men inget som gör ont. Imorgon väntar match och då måste jag vara återställd. Så idag låter jag benen vila och återhämta sig. Jag känner också fortf av styrkepasset från i lördags... så får bli en ordentlig vilodag idag. Om jag inte misstar mig så ska jag på massage imon på jobbet :) Känns helt rätt!

Nu ska jag busa med tösen...

Kommande vecka ska jag försöka få till:
1 fotbollsmatch, 1 träning, 5 pw, 2 styrka, 1löp & 1 gymkondis á 40 min
Wish me luck!!!

Fina fisken

Kategori: Allmänt

Pw - check:)
Nu längtar jag till fotbollsträningen, bara 2h kvar. Spännande att testa nya knäskyddet. Har egentligen alldeles för många skador i knät för att spela fotboll, men då jag nu tränat upp stabiliteten och införskaffat ett skydd tycker jag ändå det är värt ett försök. Går det så går det. Får jag ont och svullnar massor blire inget:/

Lillan sussar, maten står i ugnen, & hemmet är helt i sin ordning... och jag är aningen uttråkad. Får bli till att plocka fram träningskläderna. Sa jag att jag längtar;)

Ojojoj

Kategori: Allmänt

Hann med mkt igår, och vilken dag det blev:)
Sovmorgon, handling, marknad, lunch på stan, hejdå till svärföräldrarna, förberedelse till kvällens 3rätters, dukning, gymmet, matlagning och vänner med barn på mat och sällskap!

Gymbesöket känns i kroppen. Är riktigt öm i rygg, bröst och axlar! Ikväll blir det fotboll... & innan det en promenad.

Och solen strålar - härlig söndag:)