träningstokig

let your outside reflect the beauty inside

Katastrofvecka deluxe

Kategori: Allmänt

Var med bror på husvisning efter jobbet... sen skulle jag gå hem, invänta mamma och ge mig ut på en jogging. MEN (stort men) så gick jag förbi en vän.. som råkade vara ute.. som jag råkade gå in till på kaffe.. och tjöt.. och stanna ett par timmar! Inget illa ment mot vännen, det var supertrevligt, men jag kommer aldrig i form om jag väljer bort träningen. Så, skärpning Sofie!

Får straffa mig själv med en morgonjogg innan jag o tösen ska iväg 9.30. Eller ska nog säga belöna mig med en morgonjogg... För det har ju bara positiva följder:)
Ja, morgonbelöning får det bli!

:)

Kategori: Allmänt

Haft en bra dag. Fartfylld och bra. Ingen träning, men jobb vändejt o långpromenad, planering av tösens rum, godis och filmmys med mannen.

Nu - aptrött o redo att sussa. Klockan väcker mig 5.45 imon! Måste gymma imon med, måste!

Älska livet <3

Måndagkväll

Kategori: Allmänt

Sket i att ge mig ut och springa idag. Har kännt av nåt litet i halsen under dagen. Gör bara litelitelite ont när jag sväljer. Är definitivt inte sjuk, men valde ändå att stanna inne ikväll och skjuta på löpningen. Dagens träning blev istället ett lättare helkroppspass i källaren.

Känner mig relativt stark i bålen nu och all "planktid" har gett resultat. Så jäääävla gott! Jag minns nån vecka efter förlossningen då jag knappt orkade 10 sek i planka. Trodde då inte jag skulle klara 3x60sek inom ett halvår. Sjukt nöjd:) Vågar nu även variera mellan olika plankor, göra armhävningar m.m. som kräver corestyrka.

Träning för själen

Kategori: Allmänt


Mannen är ute på en löprunda och jag fastnade i soffan:)

Ny vecka

Kategori: Allmänt

Slog mig just att det är ny vecka nu. Har dålig koll på veckorna eftersom mannen jobbar spm han gör och är ledig lite här o där :/
Ingen veckoutmaning denna heller eftersom vi om ett par dar går in i ny månad. Börjar därför med löpningen redan nu. 3 km - 2 ggr i veckan (1ggr är godkänt om tiden inte finns!)

Ska försöka ge mig ut så fort jag kommer hem från jobbet idag. Kanske ska testa att springa med vagnen:)

Okomplicerat

Kategori: Allmänt

Jag tycker inte träning behöver vara så avancerat. Man behöver varken gymkort eller en massa maskiner/vikter hemma. Allt du behöver är din egen kropp, kunskap och rätt inställning.

Krångla inte till det - träna hemma!

WHAT A FEELING

Kategori: Allmänt

Vilket väder. Inte superduper skönt i skuggan eller när det blåser, men i lä i solen. Mmmmmmm :) Jag är inte den som gnäller på vädert. Har inget emot varken snö, regn eller blåst - allt har sin tjusning i lagom dos. Men soldagar; kan man få för mkt av dem? Humöret blir bättre & man känner sig piggare. Ja, jag är svag för soldagar. Hyllar därför dessa först vårdagar lite extra :)

Fick bli en promenad ner till stan efter babysimningen för lite shopping och fika med bror&mor. Tog emot att gå hemåt när det var så skönt ute... men både tösen och jag behövde komma hem få i oss mat!

Har också hunnit med att rensa ur lite babykläder och göra plats för nytt. Ut med det gamla och in med det nya. Vårfräscht ska det va! Borde ta tag i min egen garderob också. Eftersom vi flyttade under graviditeten (och från walk in closet till garderob) har jag inte en brytt mig om att packa upp alla mina kläder. Skulle ju inte va helt fel om man hittar nån gammal favorit i källaren som man glömt bort!

Kroppen börjar dra ihop sig lite så det mesta gamla borde passa nu. Känner mig inte längre "tjock" eller "fläskig"... utan börjar bli lite mer nöjd. Har en hel del kvar att gå ner och massor muskler kvar att skaffa mig, men det får ta sin tid. Nu äcklas jag i allafall inte länge av att se på mig själv. Kanske kan låta hårt och hemskt... men jag har inte mått särkillt bra av hur kroppen förändrats. Visst är det värt det när man vet varför och blablabla... men jag vill må bra av att se på mig själv. (Tror kanske att hormonerna har spelat mig ett litet spratt också. För jag har inte ändrats avsevärt i kroppen sedan jag slutade amma (2v sen)... men jag har helt plötsligt börjat acceptera min kropp igen.)
Sen en fråga till alla läsande mammor: Hur lång tid tog det för er hud på magen att dra ihop sig? Kommer den förbli lite slapp? - hur är det för er? (Svara gärna... man kan ju faktiskt vara anonym om man önskar!)




Ska fixa lite kaffe tills mannen kommer från jobbet. Nu blir det familjemys resten av lördagen (& ett pass mage-rumpa).

Njut av varandra... och även av dig själv! Puss o Kram

 

Långlördag

Kategori: Allmänt

Steg upp vid 06.00 denna lördag. Ni med? ;)

Mannen har cyklat till jobbet och vi tjejer ska traska iväg på babysim. Kommer bli en låång dag... och förhoppningsvis väldigt bra.

Trevlig helg!!!

Fredagsfeeling :)

Kategori: Allmänt

Godmorgon!
Intar i skrivandets stund en cappuccino shake - inte helt fel, men kanske lite för söt för att ersätta frukostkaffet.

Är aningen mör idag. Nacke/axlar är stela från tisdagens simning, magen från onsdagens styrka och låren från löpningen igår. Funderar därför på att vila kroppen idag... men kan inte lova nåt.

Ska strax iväg till jobbet och eftersom jag där står upp o rör på mig hela tiden kan jag nog mjukas upp lite:)

Hur rör ni er idag?

 

Kanondag

Kategori: Allmänt

Mannen började sent idag så vi beslutade oss för en familjelunch på stan - sopplunch m. tårtbuffe. Så det slank ner en liten bit mintchokladtårta till kaffet.
När jag och tösen lämnades ensamma gick vi förbi våra nya vänner och vapendragare:) Där blev det lite kaffe och skitsnack innan vi gav oss ut på en promenad.

Solen har skinit hela dagen och fyllt en med vårkänslor. Bäst av allt: hela helgen bjuder på solsken:)

Dagens
Frulle: p.shake + 2 knäcke
Mellis: -
Lunch: kräftsoppa, liten tårtbit
Mellis: -
Middag: köttfärsgratäng med potatis o morötter

Motion: 3,4km löp + ca 10km lugn vagnpromenad

God morgon, väldigt god morgon

Kategori: Allmänt

Har sovit riktigt gott!
Vaknade med samma tanke i huvudet som jag gick o la mig med, nämligen morgonlöp:)

Hoppade direkt i löparkläderna, gav tösen gröt, ploppade i linserna, snörande på skorna.. och iväg!

Solen lyste från klarblå himmel och 3 plusgrader i luften - lovely!
Fick ihop 3,4km. Det var tufft till och från men känslan nu efter dusch och stretch är nästintill obeskrivlig.

Är glad att jag vilat från löpning, för nu hade jag inga små känningar i nedre magen, vilket jag haft tidigare. Så jag antar att jag nu är redo att dra igång -sakta men säkert:)
Det leder mig in på utmaningen för mars - 3 km löpning 1-2 ggr/vecka. Det kan låta lite för den löpvana, men jag vill verkligen fixa det, utan att slita på kroppen eller känna att det blir ett tvång. Så får jag senare öka till 5, 7 och 10 km innan sommaren kommer och det ska hårdsatsas.

Ni får gärna hänga på, fast på ert sätt. Ta en distans som känns ok utan att ni pressar er för mkt. Är du nybörjare så kör 1,5km bara. Öka inte även om du orkar mer utan ligg på ungefär samma distans och förbättra tiden. Och spring inte oftare än 2 ggr/vecka. Det är nämligen inte bara flåset som ska trimmas utan även leder, senor m.m. Som måste vänja sig vid belastningen för att inte ge skador på sikt.
Är du van löpare så kör 10 km eller mer.

Nån som är på?

Chop Chop

Kategori: Allmänt

Jisses va dagarna rinner iväg. Idag var det jobb, hem, promenad, städa, äta, träna, fika, hem, äta, nanna tösen.. och lite sofftid framför tvn innan sängen ropar.
Ska nog passa på att umgås lite på tu man hand med mannen:)

Dagens
Frulle: p.shake + 2 knäcke
Mellis: äpple
Lunch: tacos
Mellis: kaka (?)
Middag: köttfärs gratäng med potatis o morötter

Motion: hemmastyrka (mage+rumpa)

Snart är februari slut... Måste komma på en marsutmaning!!! Nu ska en högre växel i:) Förslag, nån?

Mumsfilibaba

Kategori: Allmänt

Hämtade ut mitt (o mannens) paket idag:)

Två dagens

Kategori: Allmänt

Försöker minnas vad jag åt igår, men har ingen koll. Hur taskigt minne har man egentligen? Inte kan jag skylla på amningen längre heller:/

Denna dagen har gått i ett. Jobb, vagnpromenad, kaffe hos vän, till mor min med tösen, simhallen med vänner, hämta tösen och hem... och här är jag nu - på sängkanten bredvid min vackra sovande dotter. Ett par timmar ifrån henne och det spritter i kroppen när man återses:)

Dagens
Frulle: banan
Mellis: 2 ägg
Lunch: omelett o räkor
Mellis: knäcke
Kvällsmål: en pannkaka
Övrigt: ett par bitar choklad:)

Motion: 6km vagnpromenad + 1050m bröstsim.

Önskar man tog sig till simhallen oftare för det är både behagligt och väldigt skönt att simma, för både kropp och själ.

För er skull struntade jag i att fotografera min lite sunkiga mammakropp iförd bikini;) Inte heller min kära vän ville ställa upp - jag undrar varför!?


Ny vecka

Kategori: Allmänt

Idag mår jag tiptop och är stolt över att jag fixade en vecka utan godis, chips, kakor och annat snask. Jag har dessutom gjort det trots att vi haft choklad hemma. Så idag unnar jag mig en bit 70% mintchoklad till kaffet:)
Har ingen ny utmaning för denna veckan, men kommer väl fortsätta avstå snask i stor utsträckning (förutom en god chokladbit till kaffet då och då - dock max 1/dag).
Har ni nån utmaning i veckan?

Nä, dags att nanna tösen och trixa ihop veckans mat och träning.

 

Efter regn kommer sol :)

Kategori: Allmänt

Asså mitt humör! Efter ett par timmars bitterhet så bara vände det. Så om förmiddagen var i dur så var eftermiddagen i moll. Hoppas det håller i sig och att veckan som väntar blir en kanonvecka.

Dagens
Frulle: p.shake + 3 knäcke
Mellis: -
Lunch: kalops, potatis, kålsallad
Mellis: 2 crisp + banan
Middag: bulgur, blomkål och nötfärsröra med lök o kantareller

Motion: cykel (12km) + halvdan helkroppsstyrka

Passade på att, i eftermiddag, spontant dra iväg på hockey hela familjen, vilket var både trevligt och kul (eftersom de vann!). Tösen var mindre road och sov hela matchen.

 

Söndagsångest

Kategori: Allmänt

Mår fortfarande inte helt bra. Funderar på om det är hormonerna som spelar mig ett spratt (eftersom jag slutat amma!) Är lättirriterad, pessimistisk och aningen gråtmild. Nån morsa som läser som känner igen det?

Veckan är snart slut och jag kommer ro hem utmaningen! Om jag bara var mig själv skulle jag va stolt och känna mig lyckad ... Nu känner jag mig likgiltig.

Vill inte bara förmedla bitterhet så vill tipsa om nåt bra - supererbjudande på proteinpulver. Jag har klickat hem vanilj, cappuccino och mint choklad!! Nåt ska man väl unna sig en dag som denna.

Dagens

Kategori: Allmänt

Skäms för att erkänna hur jag ätit idag, men här kommer det.

Frulle: p.shake
Mellis: -
Lunch: superstor bk-meny (vet inte namn!?)
Mellis: -
Middag: nötfärsbiff, potatisgratäng, svampsås
Övrigt: en kvällsöl:)

Motion: -

Har varit helt olik mig idag, men imon blir det skärpning med ordentligt matintag och träning.

Hoppas er lördag varit piggare! :)

Seg slappardag

Kategori: Allmänt

Kunde nog lika gärna sovit med mannen o tösen inatt eftersom de haft en relativt lugn och mysig natt. Själv låg jag nämligen vaken 3h och snurrade Fick nog ändå sammanlagt 7-8h sömn och det var skönt att vakna av sig själv i morse. Hursomhelst så har jag varit skitseg idag. Vill verkligen träna men jag är heelt slut. Så jag tror det får bli till att ladda för ett supermegakanonpass imorgon, för då ska hela familjen med till gymmet:) Det är en av många fördelar med att ha ett gym på jobbet (svar på en fråga om vilket gym jag går på!) - familjen kan joina, det är nästan alltid folktomt, det är gratis. Det enda negativa är att man inte har några att sno träningstips och övningar av.

Slänger upp en dagens ikväll, men skäms redan nu över hur illa den här dagen varit/blir. Har iaf inte ätit nåt sött!

Må bra utan träning...

Kategori: Allmänt

Det finns faktiskt annat än träning som skänker glädje och bidrar till god hälsa. Det har jag ägnat mig åt denna fredagen.

Började med mammagruppsfika (inget sött - I promise!), följt av lite shopping med mor.
Sen blev det familjemys, god mat och ett fint vin... och slutligen lite gottgott i soffan.

Eftersom tösen slutat äta på natten frågade mannen om jag ville ta sängen i källaren i natt, och förhoppningsvis sova en hel natt sammanhängande. Daah? JAAA tack, trodde aldrig han skulle fråga:) Så nu får han vakna o stoppa i nappen och trösta när drömmarna skrämmer. Jag hoppas på att sova (även det nåt viktigt för hälsan!)

Dagens
Frulle: p.shake, 2 crisp
Mellis: halv ostfralla
Lunch: -
Mellis:muslibar
Middag: nötfärsbiff, potatisgratäng, champijonsås, blomkål
Övrigt: ost och kex.. 2 glas rött:)

Motion: 6,5 km vagnpromenad

Klockan är egentligen för lite för att krypa ner en fredagskväll, men nu ska här sovas! Godnatt från källarsängen:) zzZzzzzzZzz

Torsdag

Kategori: Allmänt

Vilken goedag jag haft. Lallat runt hemma - tvättat 5 maskiner, slösurfat, lekt/busat/myst med tösen, sett över framtida helgaktiviteter, ringt uppskjutna samtal, gjort egen barnmat och börjat planera nästa vecka.

Är rätt glad över min vanligtvis uppbokade vardag, då njuter man liksom mer av dessa hemmadagar. De får inte bli för ofta bara, då skulle jag nog bli uttråkad.

När mannen kom hem blev det givetvis ett gymbesök också! Så... härlig torsdag:) Hoppas ni haft en lika god dag!


Avslutar med dagens
Frulle: 3 knäcke
Mellis: vindruvor
Lunch: kasslergratäng (sista lådan som tur är - börjar tröttna!)
Mellis: kesella m. banan o jordgubbar
Middag: lax i räksås, potatismos o sallad
Övrigt: p.shake

Motion: crosstrainer (10min), cykel (10km), + lätt helkroppsstyrka

Nu - borsta gaddarna.
Sen - biggest loser Sverige :)

God afton o adjö!

Att tänka rätt

Kategori: Allmänt

Det finns tusen miljoner miljarder goda skäl till att motionera och äta rätt. Jag tänker inte rada upp dem här - för i stort sett alla känner till dem (mer eller mindre). Vad jag kan göra är att dela med mig av mina känslor och tankar kring träning.

Ta gårdagen till exempel:
Mannen kom hem runt 18 och jag var sisådär sugen på mitt pass som jag planerat tidigare under dagen. Motivationen hade liksom sakta sinat bort under dagen.
Vad jag gjorde? Först och främst hade jag skrivit ut på bloggen hur jag skulle träna... vilket gav en extra sporre. Jag behövde dessutom åka och handla, så bilen skulle ut ur garaget... och då kunde jag lika väl köra förbi gymmet också. När jag väl klev in på gymmet kom suget. Japp, då var det lika bra att köra på. Och om jag mådde gott efter?! Så klart! Jag kom till och med på mig själv med världens tålamod då tösen inte ville sova och var lite smågnällig en bra stund. Det kändes inte det minsta jobbigt - jag mådde så gott!

Andra tankesätt som kan hjälpa till att få dig ur soffan:
-du får inte ta en dusch om du inte ansträngt dig innan (ex. lägg dig och planka, sätt dig 90 grader mot vägg, gör armhävningar... allt så mkt du pallar i tre omgångar!)
-glid omkring i träningskläder hemma (det gör det enkelt att ge sig ut i naturen eller till gymmet. idag finns det ju dessutom en uppsjö av trendiga träningskläder!)
-surfa in på träningsbloggar och andra motivationshöjande sidor för inspiration och motivation.

Exempel på tjejer som peppar/inspirerar mig:
Olga Rönnberg
Anna Lissjanis
Sara Åberg
Linda Åberg

Exempel på andra sidor som kan ge pepp och vägledning:
Styrketräningsprogram
Konditionsträning
I form
Styrkeprogrammet

Och viktigat av allt: MAKE IT HAPPEN!

Slutligen...
Alla förtjänar att må riktigt gott.
Endorfinkickar gör ingen besviken.
Kan jag så kan du!


Dagliga dagens

Kategori: Allmänt

Klarar min utmaning bra. Snart halvtid:)
Idag har det inte ens varit jobbigt. Dagen har gått i ett så har haft fullt upp att hinna få i mig alla mål mat. Ingen tid för onyttigheter här inte.

Dagens
Frulle: p.shake
Mellis: 3 knäcke
Lunch: kasslergratäng
Mellis: päron
Middag: kassler, tomat, feta o keso
Övrigt: lite vindruvor

Motion: vagnpromenad (6km) + snöskottning (20 min)? + crosstrainer (10 min), cykel (10km) + helkroppsstyrka.

Ny favvo:

God onsdag:)

Kategori: Allmänt

Vaknade på fel sida idag. Tog ut lite frustration genom att städa. Så nu är hemmet rent och tvätthögarna ligger sorterade och redo att hoppa i maskinen, men det får vänta tills ikväll. Galet att man kan bli på så mkt bättre humör genom att få rent och snyggt omkring sig:)
Nu ska jag och tösen hem till våra nyfunna vänner och sällskapa lite innan det blir promenad till BVC för vägning och vaccin. Mannen jobbar dag vilket betyder att jag ikväll kan pysa iväg till gymmet. Är sjukt taggad för en ordentlig genomkörare - cykel, rodd, crosstrainer och helkroppsstyrka... BRING IT ON!!!

Hur rör ni på er idag kära läsare?

Tisdagens

Kategori: Allmänt



Frulle: p.shake + crisp
Mellis: ägg + banan
Lunch: fisk o potatis m. kall sås
Mellis: 2 crisp
Middag: kasslergratäng
Kvällsgott: kesella m äppelmos

Motion: 6km vagnpromenad varav 3 i snöyra =/

Härliga kommentarer!

Kategori: Allmänt

Fick respons från några läsare angående min utmaning (sockerfri vecka!) och jag måste säga att det är skönt att ni är ärliga:)
Sara skriver: "Jag är liksom taggad ända till fredag.. då vet jag att det går åt skogen iallafall. Haha =)"
Och så Linda... som klockan 09:57 skriver : "kan hänga på 4 dagars sockerfritt för på fredag tänker jag dyka i påsen igen".... för att 09:59 (observera - 2 minuter senare!) skriva:"kom på att det är kört för mig=/ bakade ananaspaj igår och m å s t e äta upp det idag till fikat ;)"
Haha - ni är ju goa! Jag kommer slänga upp fler sockerfria veckor... och då ska ni med:)

Ja, jag kan erkänna själv att det inte var den ultimata veckan att starta... eller man kanske ska se det som den perfekta veckan. Fixar man denna dagen så fixar man nästa osv. Syftar på att det idag är alla hjärtans dag och att det kryllar av hjärtformat godis och saker att "unna sig" överallt. Själv har jag bestämt tackat nej till sockerkickar. Still going strong:) Försöker se lite längre in i framtiden och se det som en belöning att inte "unna mig":)
Jag kommer klara den här veckan (mental träning..). Jag vill, jag ska, jag måste!

Så, vad har ni gottegrisar unnat er idag? Ärligt!

/S.

Måndag

Kategori: Allmänt

Första dagen på veckans utmaning avklarad. Utan problem. Så klart!
Första dagen passerar alltid smärtfritt. Sen blir det tuffare ju närmre helgen man kommer, för att inte tala om helgen. Men jag kommer fixa det. Jag måste fixa det. Jag måste bevisa för mig själv att jag har lite kontroll. That's it!

Kommer avsluta varje dag med att sammanfatta min kost - så jag får en anledning att "hålla mig på banan".

Måndagens
Frulle: Crisp + p.shake
Mellis: Ägg + kaffe
Lunch: Het fisksoppa
Mellis: Kesella med jordgubbar o banan
Middag: Kasslergratäng

Motion: 8km vagnpromenad

Söndag

Kategori: Allmänt

Dagen har resulterat i promenad (10km) och jobbgym (cykel 10km + rodd 1km + styrka). Så det får jag vara nöjd med!

Maten däremot har varit mindre bra hela helgen (lite godis, lite chips, lite vin, lite kaka)... och nu börjar mannen prata om söndagspizza. Ett alternativ jag har är att värma på lite av gårdagens soppa, men tar den hellre till lunch imorgon... så: ikväll blir det pizza!!

Veckan som kommer utmanar jag mig själv - 7 dagar sockerfritt! Nån som är med mig på den? Kom igen, det fixar vi lätt:)

Yes!

Kategori: Allmänt

Jag tog mig ut på ännu en prommis... ingen lång (3,5km) men det blir ju sammanlagt 7km under dagen iaf. Så det får väl bli godkänt. Är som sagt ingen skön kyla ute.

Ikväll blir det en favorit på matbordet här hemma - het räksoppa! Gillar ni, som jag, en varm soppa en kall vinterdag så MÅSTE ni smaka denna. Ni söker upp den på recept.nu (sök: räksoppa med chili). Jag har aldrig ätit godare soppa! Mitt tips är att låta de finhackade ingredienserna vara kvar i så ni får lite tuggmotstånd. Jag använder därför också skalade räkor - smidigare!

Smaklig måltid:)

Lördag

Kategori: Allmänt

Vaknade tidigt och passade på att sticka till gymmet. Köpte med mig nybakat frallor hem och satt vid frukostbordet en timme och myste. Helt underbart!

Efter vår långfrukost blev det en promenad ner till stan och lite vårshopping till tösen. Ville egentligen gått lite längre (4,5 km) men det var ruskigt kallt och oskönt ute. Istället blir det nu lite fika och filmmys med mannen, eftersom tösen susar gott.

Är jag på humör senare kanske det blir en promenad till !?

Nu - kaffe:)

Helg

Kategori: Allmänt

Det är strax efter lunch och jag har redan avverkat dagens 10 km:) Tösen sover ute i vagnen och jag planerar kvällens styrkepass, blir rumpa-ben.

Sen blir det familjehelg, eftersom mannen är jobbfri! Har inget mer än träning (ett kondition och ett helkroppsstyrka) inplanerat så kommer ta dagarna som de kommer och njuta av att vara med mina favoriter.

Promenadtorsdag

Kategori: Allmänt

Började dagen med en långpromenad med en kär vän. Slängde efter det bara i mig lite käk hemma och gick vidare till en annan kär vän. Där bjöds det på lite kaffe innan vi gav oss ut på en liten promenad. Så sammanlagt 11km och en massa frisk luft:)

Imorgon siktar jag på tio härliga kilometer!!!

Inspiration!

Kategori: Allmänt


Väl godkänd dag

Kategori: Allmänt

Fick idag ihop 8 km promenad och 30 min rodd + tricepsstyrka. Till det ett utomordentligt matintag (vilket var längesen sist!) Så, idag är det en nöjd Sofie som avslutar denna onsdag:)

Hoppas ni haft en lika goe dag som jag...

Mellis/Lunch

Kategori: Allmänt

Ett par crisp med ägg och en liten skål cocktailtomater o minimozzarella :)

Träningstankar

Kategori: Allmänt

Är riktigt sugen på att komma igång med löpningen. Hade planer på att denna månaden börja satsa lite och också springa mina första 5 km detta året. MEN, så skriver Olga i samma stund detta inlägg om löpning efter graviditet. Känner mig träffad på mer än en punkt och har därför beslutat att avstå ett tag till.

Eftersom det inte ens är 5 månader sedan förlossning och jag just börjat trappa ner amningen så kommer jag köra mest cardio på crosstrainer framöver... för att sedan fira min dotters 6 månadersdag med att vara tillräckligt stark i bålen, amningsfri och har fullgod kondition för att fixa fem lugna kilometer :)


När det kommer till bloggen tänkte jag framöver också komma med diverse utmaningar. Det är inget spikat än, men det kommer förmodligen vara en hel del veckolånga utmaningar (som ni alla kan vara med på) till månadslånga utmaningar ni kan välja att ändra om och skräddarsy efter egna tankar och behov. Det viktiga är att vi rör på oss, mår bra och att VI GÖR DET FÖR VÅRAN EGEN SKULL :) 

Så, hur rör ni på er idag?
Själv ska jag nu dra på långkallingar, trycka i ett par linser och göra mig redo för dagens första promenad. Efter lunch blir det ännu en... och ikväll kör jag intervaller på crosstrainer.

God onsdag kära läsare!

Mmmm

Kategori: Allmänt

Blev 7 km i kylan - var faktiskt riktigt gott. Väl hemma satte vi på bastun, så i väntan på att den brassade igång körde jag lite styrka för rumpa-lår och armar-bröst.

Efter 5km stannade vi till vid osudden och njöt lite :)

Tisdag

Kategori: Allmänt

Mår mycket bättre idag:) Har avverkat alla timmar på jobbet för denna vecka och ska nu ha ett par mysdagar med finaste tösen:)

Solen skiner från en klarblå himmel så nu byter jag o mannen om för att ge oss ut på en lång pulshöjande vagnpromenad. Efter det väntar min källarhörna på att ge mig ett ordentligt helkroppspass. Skulle egentligen till gymmet och köra intervaller på rodden, men kör på hemma istället. Huvudsaken är att det blir av:)

Mitt lilla Hjärta <3

Uppsvälld :(

Kategori: Allmänt

Usch va jag mår 'bläääigt'. Är uppsvälld som om jag vore gravid i v.30... och mår skapligt illa. Och allt för ett par goda cupcakes. Ja, de var goda... men jag vill helst inte tänka på dem nu :/ Nä, det får bli att bjuda på de som är över. Min mage vill inte ha dem. Vet inte om det bara är dem eller ett par dagars matslarv som är orsaken - antagligen en blandning!
Måste ta tag i min kost. Speciellt frukostbiten - slarvar på jobbdagar. Idag blev det t.ex (som vanligt) en p.shake kl 6, en banan o kaffe kl 9 och ett par crisps när jag kom hem vid 11... innan det var dags för bvc. Kanske inte så konstigt att magen säger ifrån efter ytterligare 2 koppar kaffe och två cupcakes. Nä, fy skäms på mig!

Pallade inte med nån träning här hemma ikväll. Påbörjade, men avslutade typ lika fort. Imorgon är det jag som ställer klockan på 5.30 för att hinna med lite frulle.

Över och ut!

Mot en ny vecka:)

Kategori: Allmänt

Ja, då var ännu en vecka gången. Dagen har varit precis så lugn och skön som bara söndagar kan vara. En godkänd vilodag:) Mannen har jobbat och jag har glidit runt i myskläder hela dagen och tagit en lugn vagnpromenad i solen, bakat cupcakes, och tvättat ett par maskiner. När mannen kom hem blev det bakad potatis och skagenröra med ett glas vitt.

Den nya veckan är också planerad...
Mån - jobb, BVC, hemmastyrka
Tis - jobb, (skridskoåkning?), rodd i intervaller
Ons - crosstrainer, styrka ök
Tors - babyrytmik, crosstrainer, styrka uk
Fre - vilodag (oplanerat)
Lör - rodd 45-60 min
Sön - vilodag (oplanerat)

Varje dag blir det givetvis (minst 5 km) vagnpromenad också - tösen måste ju andas lite frisk luft hon med:)

Ser fram emot varje dag - det kommer bli en bra vecka!!!
Vad ser du fram emot i veckan?

Lästips

Kategori: Allmänt

Förändring genom kunskap - något jag tror starkt på.
Jag och mannen väljer oftast bort halvfabrikat. Vi kommer därför också försöka hålla oss ifrån det vad gäller tösens mat. Idag får hon både gröt och mjölkersättning, vilket ibland kan kännas sisådär. Men utan rätt kunskap är det svårt att komma runt den industriella processade maten. Den har ju tagit över vårt samhälle helt! Det är 2012 och vår hälsa står förjämnan i fokus.. ändå får man som nybliven förälder kämpa för att inte låta sitt barn blir en del av 'fejkad mat-samhället'.

Imon väntar 'matprat' på BVC med mammagruppen... Då vet jag en mamma som kommer ta upp just denna frågan :)

Nåja, köp eller låna och LÄS. Mats-Eric Nilsson - ÄKTA VARA

Hungrig

Kategori: Allmänt

Matintaget idag har verkligen varit kass. En p.shake till frulle och lunch bestående av liten tallrik råris och carbonarasås + avokado. Lägg till 45 min rodd och över 1,5h bowling.

Jag är sååå hungrig!

Energiboostad

Kategori: Allmänt

Fick ett grymt chokladsug igår så syndade med lite negerbollsmet (kommer föralltid heta negerboll hos mig - jag känner fan inte en enda människa som är mindre rasist än jag själv - jag försvarar ständigt invandring... Så no rasism!)
Hursomhelst, med det i kroppen finns det inget återkall på en lång pulshöjare. Känner mig ner taggad än någonsin, ska bli riktigt skönt. Har laddat lurarna så jag har peppmusik:)

Nu kör vi!!!

Fredag?

Kategori: Allmänt

Vi hade helg ons- tors i min familj (eftersom mannen jobbar hela helgen) så den där fredagskänslan och fredagsmyset alla skriver om på fejjan hoppar jag.

Idag blev det vila från träning och i morgon förmiddag har jag planer på att köra 45 min rodd (om jag orkar så länge!). På kvällen blir det sen bowling med änglar och respektive:)
Det blir nog därför vila även på söndag. Får alltid så förbaskat ont i ena skinkan efter att jag bowlat. Men det är det lätt värt - sååå förbaskat kul!

Må väl och njut av ert fredagsmys!!!



Skål!

Kategori: Allmänt

Proteinfrulle. Jag känner att jag tränade igår:) Ska bli skönt att komma till jobbet och värma upp kroppen.

God Fredag:)

Imorgon kommer jag ha AJAJAJ-ont

Kategori: Allmänt

Det bränner och sticker i armar och ben. Precis kört ett pass här hemma. Spännande att se hur kroppen mår imon... viktigast är känslan i huvudet nu. Mår såååå gott efter att ha pumpat ur mig ordentligt:)

Dagens:
1...
50 trappa (upp o ner ett trappsteg)
50 höga knän
40 trappa
40 höga knän
30 trappa
30 höga knän
20 trappa
20 höga knän
10 trappa
10 höga knän
2...
10 squat
10 rumpa (hitlers hund)
15 squat (8kg kb)
15 rumpa
10 squat
10 rumpa
3...
10 hantelrodd (8 kg)
10 dips
12 hantelrodd
12 dips
10 hantelrodd
10 dips
4...
Planka 45
Swing 15 (8 kg kb)
Planka 45
Swing 15
Planka 45

Min källarhörna:)

Inte alls som planerat

Kategori: Allmänt

Hade hela dagen planerad - först babyrytmik sen ordentlig långpromenad i vintersolen innan kvällsträning.
Istället blev det en städ- och plockdag, då tösen dragit på sig en förkylning :/

Blir jobbgymmet ikväll, men har inte bestämt mig för om det blir kondition eller styrka, eller lite av båda.

Lunchen ligger i magen (kryddig korv med broccoli- och blomkålsmos).. Mumma!!!

Trötthet

Kategori: Allmänt

Idag är första gången på väldigt länge jag vaknar av mig själv. Jag hade säkert kunnat somna om en stund till innan tösen vaknar... men kände för lite egentid. Behöver sitta ner och njuta - ta in livet:)
Det händer så mycket just nu och varje dag är en känslostorm i sig. Att bli förälder är precis så fantastiskt som jag önskat. Men det tar också på krafterna. Inte att det är jobbigt på nåt sätt, men jag kräver sååå sjukt mycket sömn. Som inatt, har sovit ca 10h (jag vet, jag är bortskämd som har en 4 mån tös som sover så bra!) och det behöver jag. Är det för att den mentala biten är så svår att ta in så man blir så trött? Eller har det med hormoner att göra?

Att vakna tidigt och börja dagen med ett träningspass var förut det bästa jag visste och jag längtar efter att känna så igen. Nu är jag trött när jag stiger upp...

Nån pratar och tjoar i sovrummet hör jag:) Bäst att gå och dela hennes glädje över denna nya dag!!!

God morgon

Härlig start!

Kategori: Allmänt

Tro det eller ej, januari gav bra resultat. Tre kilo minus på vågen och 2-5 cm på olika delar av kroppen. Det trots att månaden var långt ifrån godkänd. Men hur man än vänder och vrider på det så var den mer nyttig än i stort sett hela förra året då jag unnade mig mer och mer för varje månad. Gott, men usch och fy!

Då vi har helg hos oss här idag så var ju mannen "tvungen" att köpa hem godis... och eftersom det finns hemma så är ju jag "tvungen" att äta lite. Haha, jag vet att det går emot mitt tänk nu, men jag vill inte sätta upp några förbud. Däremot behöver jag ju inte trycka hela påsen själv, utan kan ta lite och njuta av dem.

Vad gäller träning har jag hunnit med ett förmiddags-styrkepass (ök), en lunch-promenad på 4,5 km och slutligen ett kvällspass med 5 min crosstrainer, 15 min rodd och 15 min cykel.

En bra start på ny månad:)

Februari

Kategori: Allmänt

Ny månad. Det betyder att våg och måttband ska plockas fram.

Januari har inte gått alls som jag hoppats... så jag tror inte på några chockerande siffror. Det viktigaste jag tar med mig från denna månad är att jag infört träning i vardagen.

Funderade lite igår på vad jag vill få ut av denna månad. Resultatet blev följande:
~ Minska 2-3 kg
~ Klara jogga 5 km
~ Ett 45 min konditionspass/ v
~ Planka VARJE dag
~ Bättre måltider

Kommer lägga fokus på få in ett ordentligt styrkepass och ett ordentligt konditionspass varje vecka. All träning där över får ses som bonus. Det är nämligen inte helt lätt att få till det med barn och mannens jobbtider. Träningen kommer alltså vara mer av kvalité än kvantitet!

Vad har ni för planer för Februari?